Elsa,

wikipedia i all ära! Men där finns saknas översättningar till ord som alimentation och fraktaler. Har dock lärt mig vad allitteration och assonans betyder. Det har med poesi att göra. Det och något mer.

Hej

Imorse gick jag upp 05.20. Har känt mig konstig hela dagen.



Jag gick och la mig 21.20 igår.



Bara sensationer.



Ringde mamma efter jobbet. Hon tyckte det lät skönt att komma upp så tidigt.



Vi pratade om mer saker också, bland annat om att The Perishers visst är populära i London. Sen träffade jag Lisa C vid ett övergångsställe, så jag sa att jag skulle ringa upp henne. Mamma alltså. Sen gick Lisa o jag o drack kaffe på Revolver. Det var bra. Men leopardsjalen syntes inte till.



Hade fått tre meddelanden på facebook. Av: familjen Hammarberg-Hedlund, Tommie och Elsa. Sensationellt bra. Nu väntar jag på Sannas svar.



Koka potatis, koka!

Receptet är också



att undvika Chelsea Girls

att undvika snus

att vika under av magont blandat med skratt



Blev varm av irritation när jag var på Oslo sentralstasjon för att ta reda på min resväg imorgon. Mådde illa när jag gick från Chelsea Girl. För första gången på länge känns att bita ihop som det enda sättet att göra det här på. Imorgon känns som en skärseld. Bita bita bita. Bitas i bitar. Brita i sat bi.



By menar jag, by.



Hoppas eventuella läsare har en kväll och en bra sådan. Nu vill jag ta ett plommon, samla ihop DN Söndag och samla ihop mig själv och tänka att imorgon samlar jag pengar till en liten tuva. Puss!

Receptet är



två mogna avokados

två kokade ägg

obegränsad tillgång till kaffe och någon att dricka det med

mer än två sorters frukter att välja mellan

wikipedia

hitta gamla framkallade kort

framkalla, jag vill framkalla något

"Jag känner så jävla mycket. Det känns så jävligt."

Har tagit upp läsandet av "Allt". Sitter och skrattar och berättar ibland högt för till exempel Moa. Efter att ha lyssnat på Martina Lowdens sommarprat tycker jag inte alls att boken är pretentiös och inte heller att hon försöker för mycket. När jag duschade formulerade jag till och med ett beundrarbrev till henne. Jag blir glad av hennes mod och hennes fantasier och hennes sätt. När människor är befriande. Jag tänker på Martina, alltså min Martina när jag läser. Det är något i formuleringarna och forceringen.



Vill hitta en svensk ordbok och undrar om det finns en sådan i Oslo. När jag har fått tag på en ska jag slå upp:



grafem

ekivok

och resten.



Nu ska vi gå ut genom dörren där och gå dit näsan pekar. Vara hemma halv sex så jag kan äta i lugn och ro och minnas att tugga noggrant. Sedan ska vi gå på Filmens Hus och se Chelsea Girls by Andy Warhol. Puss!

Fresh outta färskvarudisken

Hej, min första arbetsvecka i Oslo har nu tagit slut och varje dag har jag Känt Så Mycket. Första dagen kände jag mig som en glad prao elev som fick alldeles för mycket beröm. Andra dagen började jag tycka om mina kollegor och dem började tycka om mig, tror jag. Tredje dagen kände jag mig trött i benen och duktig och produktiv och jag började få överblick och insåg hur mycket som jag ska hinna med varje dag, därför blev jag stressad. Fjärde dagen var jag stressad och lite besviken, min röst lät hård och de få gångerna jag skrattade kändes jättesköna. Tror att jag saknade min keps utan skärm, som jag fick lov att låna ut. I den kände jag mig hemlig och söt. Idag har jag slitit på ryggen och varit törstig och skrattat med mina kollegor och varit Så Sjukt Less.



Chefen berömde mig och undrade om jag kanske skulle satsa på färskvaru-branschen. Vad menar han???



Åh, jag älskar att ha ett jobb.

Åh, jag är lättlärd.

Åh, det här är ett ovärt slitjobb.

Åh, ingen fredag har varit så här skön.

Åh, ingen fredag har varit så här skön.



Visst är det roligt när träffar en ny människa och påminns om någon annan som man tycker om.



Moa och jag undrar om någon har gått runt och varit småkär i en och målat upp en underbar bild över hur bra man är, och sedan blivit jättebesviken när personen lärt känna en.



Nästa vecka ska jag göra samma jobb men mycket längre bort. Usch och USCH. Men nu är det fredag. Fredag. Freeday. Vi ska gå o äta på Revolver. God helg!

Söta söndag och morotskaka är så gott så gott

I helgen har Christina varit och hälsat på! Tänkte möta henne vid busstationen klockan 14 fredags, men en timme innan blev jag utringd på jobb. Fick dock det stora nöjet att träffa henne på Ryes i lördags, bakfull och underbar.



Karl Johan på en lördag är insane in the brain. Där träffade vi snyggMaja och snyggLisa, och blev bjudna på fest! Några timmar senare var vi där, efter att legat döda i några timmar och efter att jag sminkat mig två gånger. Den första gången använde jag färgad ögonskugga och kände mig, sedvanligt, som en transvestit. Råkade blinka när jag skulle toppa allting med mascara och blev goth. Den andra gången gjorde jag som jag brukar. Trevliga förfester är det bästa som finns.



Idag gick vi på warhol-utställningen på Astrup Fearnelys Museum. Solen strålade utanför, och Alla var där. Vi var där, Lisa Tegby var där, Lars-Gunnar Frisk var där och resten var uppfriskande fina.



Sen gick på Evitas på Grönland och l a p a d e sol. Matilda var där, Christina där och min första kollega i Oslo var där.



Nu ser Olov "californiacation" och jag tycker om att hänga med honom här i vardagsrummet. I veckan ska jag jobba i en färskvarudisk och imorgon börjar jag 08. Bra känsla! Puss.

"Åh... När jag var 22 var jag tvåbarnsmamma!"

Söker jobb. Söker jobb. Söker jobb. Men i helgen har jag:

druckit sjuka mängder kaffe

druckit en jättegod eftermiddagsdrink och lapat sol på internatsjonalen

lagat Elsas pasta

druckit Tuborgs

fyllt år

blivit bjuden på frukost

varit på birkelundsmarknaden

sprungit

ätit pizza som Olov bakade

ätit världens godaste chokladkaka som Olov bakade

gått två långa kvällspromenader

pratat i telefon med farmor.



Puss

världens bästa film av Elsa Tegby-Frisk


Är min egen hemmafru

Kokar potatis i en kastrull och rödbetor i en annan. Ska göra rödbetsbiffar. Tjejerna på Sultan fnittrade åt mig när jag letade bland mynten, men snart lär jag mig vad som är vad. Ikväll ska jag stå bakom en bar för första gången i mitt liv.



Den daglige ledaren på Qba har varit turnéledare för Mayhem.



Nu ska jag lyssna på Bruce och steka biffarna. Puss!

Trikk nr 11 till Majorstuen

Olov ligger och ser six feet under, jag lagar lunch efter att ha sökt tretton jobb:

Acne

JC

Solo

Polarn o. Pyret

HM

Kaffebrenneriet

Bokaffär

En bar

Ett café

IT move - där Matilda jobbar

En blomaffär

Qba

och

var var det nu



Ingenting nytt har hänt. Hon från Bugges har inte ringt.



Tänk om man tvingades sälja telefonabbonemang på stan.









Alltså tänk.

"Moa är jättesnäll att bo med"

Idag var jag på jobbintervju! På Bugges, en bar i kvarteren. Sen sökte jag ett kontorsjobb, 8-16 varje dag, i centrala Oslo. Tänk vad bra jag skulle passa där.



Imorgon vill jag gå upp tidigt och bege mig till Majorstuen. Söka lite butiksjobb. "Har du erfarenhet från branschen?" och bara svara ett rungande ja.



Ikväll gick vi och köpte cinematekmedlemskap, Moa och jag. Vi ska se mycket filmer, tyskt och franskt.




If I'm a party girl? Sometimes. But no, I'm very serious. Very.

Idag har jag sökt jobb på:

Ryes

Bugges

Mecca

Parkteatret

Fru Hagen

Vogmand Nilsen

Paradiso

Evita

bar och kök

Freia

och Jobzone.



En bitter britt snackade lite skit om sina anställda. I won't let you down, no.



Idag fick jag se Moas skola. Fick skriva ut mitt cv där. Idag träffade jag Nate dog ba på gatan sådär. Idag hittade jag till Grönland, City och tillbaka igen.



Ikväll började jag se Sopranos men det var för våldsamt.

Nu ser jag istället Six feet under.



Imorgon tänkte jag börja med en morning run. Tänkte att solen skulle skina.

Alltså varför är konstnärer så taggade på att göra en Muhammed

Vi gick på konstutställning. 108 konstnärer och 110 verk. 50 kronor och en miljon besökare. Det var många vackra konstverk och några otäcka. Jag var så hungrig att benen darrade och all koncentration gick åt till att stå upp. Vi gick direkt till dattera och jag beställde gazpacho och den serveras ju kall.



Det luktar vitlök från guacamolen och från min mun.



Gud vad det här börjar bli navelskåderi.






Hi, my name is Stereo-Mike

Nathaniel kom förbi med bycykel-kort. Eller bysyckel. Eller Byssykel. Vi hade just kokat kaffe. Nath hade med sig whiskey, men jag har bara druckit lite av Adams franska vin. Det var trevligt att han var här någon timme, nu duschar Adam och vi kanske ska gå till Blå eller dit Nathaniel gick.



Peter Stormare, Stellan Skarsgård.



Ibland äter man middag och sen mat hela kvällen. Ibland är jag omättlig.



Nate och jag sa att vi ska gå på Håkan.

Lördag

Vi sitter i köket och lyssnar på Martina Lowdens sommarprat. Moa hämtade en kudde och la sig på golvet. Jag läser Martina Lowdens bok "Allt" nu. Den är jättesvår. Hon använder svåra ord och nämner ryska och franska namn, jag tror att alla är författare men jag vet inte. Jag bläddrar typ bara lite i boken, det gillar jag.



Det är svårt att skriva och lyssna samtidigt.



Men idag har vi i alla fall ätit frukost långsamt och gått på en promenad till Grönland, Moa och jag. Köpte frimärken. Ska köpa vykort och en liten present att skicka till OliviaL.

Lundberg

Måns, gör en blogg. Döp den till något hiphop. Skriv ner alla dina rhymes. Och posta dina cocktail-videos.









Sup ner mig i whiskey sour.

det finns en morgondag osv.

Vi gick på Blå och Adam och jag pratade om Ersboda-klassiker, till Annas och Olovs förtret. Matilda sa att hon kanske flyttar in hit i november. Adam köpte öl.



Knappen på mina jeans flög all vägens väg. Till Olovs näve. Kanske är dem för små ändå, det här var andra gången på kort tid.



Det är bara supermodeller som kan ha mittbena. Jag funderar på att gå till Moas frisör.



Jag önskar att mamma läste min blogg.

Nu bor jag i Oslo

Det var tur att jag var så trött att jag inte riktigt förstod vad som hände när Måns o jag sa hejdå imorse.



Lyssnade på Edith Piaf på tåget och kände vemodet.



Och Modet.



Nu dricker vi hursom gott rött vin som Adam köpt i Frankrike.

så här såg det ut igår






























Och de spelade Jens Lekman på ett ställe idag

Idag träffade vi Nils och gick på Vetekatten. Tog en afternoon tea-buffé och vi smällde i oss varma scones, hemlagade marmelader och te. Jag åt sylten som den var, och slickade upp lemon curd från kniven. Jo, vi satt där på uteserveringen och hade det bra. Sen gick jag och köpte en jacka på Monki med herrarnas hjälp. Borde såklart lägga upp en bild på mig i den, i någon slags spindelpose.



Jag undrar om min mamma läser min blogg. Jag tror att det är en sådan grej som hon skulle vilja säga till mig innan.



Måns sitter mitt emot mig med sushi och öl och ikea-katalogen. Han kan den snart utantill. Idag fick vi med oss brödet hem.



Imorgon vill jag bara sitta och titta på honom hela dagen. Vi kanske ska gå på sturebadet. Jag är konstant törstig, kommer dricka till sista droppen.



Nu ska jag be Måns om en drink.

Smatter smatter

Förresten så tyckte Elsas roomie att vi pratade jättemycket dialekt, typ mer än någon annan han någonsin träffat. Jag blev alldeles varm och lycklig. Kändes på något sätt som att Elsa o jag hörde ihop ännu mer då. Sistah.



Förresten så var hans ex dotter till Unni Drougge.



Idag ska vi äta lunch på Fine Food i Luma, har vi bestämt. Ekologisk butik har dem också, kanske köper jag med marmelad till Oslo.



Igår kväll när jag gick från Elsa till saltsjöbanan var jag livrädd. Alla unga män jag mötte var våldtäktsmän och jag hade bara tur att de var på bra humör för annars hade det hänt. Tänkte jag. Nu när det är ljust och dag kändes det sorgligt.

500

Vi kom iväg så himla sent idag, o skönt var väl det, vi gick på weekdays och beyond retro och sen var jag alldeles färdig. Vi var på vetekatten innan och åt ostgiffel (sthlmstips nr 1). Måns åt den läckraste grej jag har smakat, bakelsen heter Twiggy och ni måste beställa den vad ni än gör (sthlmstips nr 2). Vetekatten är förövrigt ett yngre konditori än NK, vilken kändes bra. Vetekatten känns bra, där kryllar det av gamla människor. som klarat sig helskinnade genom flytt och separationer och sorg och elände.





Idag har jag lärt mig var man ska äta vid karlaplan, att stora butiker är fel, hur man hittar till fisksätra och Elsa, var DansensHus ligger och att fisksätra är Sveriges folktätaste område. Idag har Måns tappat en femhundring, en tidning och ett bröd. Han verkar i första hand sörja brödet.





Idag har jag träffat Maria och Elsa. Viktigast av allt.

Hej, det är jag igen

Är i Sthlm nu med Måns. Sov hela flygresan igår. Somnade när vi hade landat, somnade om innan skylten för säkerhetsbältet släcktes. Måns satt bredvid o läste Clas Ohlsson-katalogen, ev. också boken med cocktailrecept.



Resan till Oslo S har blivit 100 kr dyrare på bara någon dag. Ska boka den NU, eller ikväll. Ikväll, för NU ska vi ut genom dörren, till tvärbanan, till norrmalm och gå på ett showroom. Ikväll ska jag träffa Maria, o sen Elsa. Vi kanske åker ut till fisksätra, där kanske jag sitter på hennes säng o viskar om killarna i kollektivet. Eller så följer vi Maria på dansföreställning. Maria går ofta på dansföreställningar, jag tycker det är mäktigt.



Nu upptäckte Måns till allas vår förtvivlan att vi glömde "livsnjutarens guide till stockholm". Vad ska vi nu göra hela dagarna.



Har börjat läsa en till bra bok.

Har börjat skriva blogg igen?

RSS 2.0