Martina

Carin 21.30 o frågan på stan är "hur skulle DU reagera om din nyinflyttade granne visade sig vara en dömd mördare?" o till reportaget: twin peaks signaturmelodi.

Slask trask fnask plask dask mask

Olov gjorde pannkakor till mig när jag kom hem från jobbet o igår spelade han Timbuktu så att jag blev alldeles varm i magen o idag kom han förbi på Kaffebrenneriet o beställde dubbel cappucino, mitt säkraste kort. Vilken kille alltså. Britta ligger i soffan o påminner om Elsa. Snart kommer hon också. Ah.

>Jag förstår inte norsk tv. Jag läser en engelsk bok. Imorgon går jag upp 05 o jag vill sova längre än så. Otäck känsla i magen. Klipp mig någon.

Snöänglar etc.

När jag vaknade o tittade ut genom fönstret låg där ett snötäcke över vår bakgård. Nu ska jag gå o köpa vinterskor. I övrigt har jag lite att säga. Förutom att Måns kommer om en vecka o att jag längtar efter Olivia.

sömnlös o chokladsugen

I natt sov jag ingenting alls, o det var första gången för mig.

Försökte med allt:andas mig igenom hela alfabetet

borra ner huvudet i kudden för att somna av syrebrist

se framför mig en underbar plats

se framför mig hur gott Olivia sover

dricka rom

äta mackor

lösa DN:s svåraste korsord

ligga på mage på rygg på sidorna med täcke utan täcke med kudde över pannan som en katt som en pinne

o allt jag såg framför mig var espresso o hur jag hällde steamad mjölk.Olov o jag gick på en långpromenad idag o pratade om poliser o Reinfeldt o den sydamerikanska invandringen till USA, jag provade jeans på JC o kände mig hemlig o nöjd. Min längtan till New York har aldrig känts bättre. Mina ögon svider men hjärtat klappar fort.


hjärtstjärtAnna och Olov är inne i köket och bakar bullar och sjunger till Robyn och är högljudda och underbara. Vi har köpt DN söndag och Moa har åkt till London. I Oslo dricker man gärna öl på söndagen också, men vi har druckit iskaffe från stockfleth's.Puss

Rosiga kinder o solsken i blick

Lökdoften hänger tung i vårt lilla kök och får det att svida i ögonen. Har varit så de senaste 20 minutrarna, vår fläkt gör ingen annat än låter och nu när fönstret är öppet hör man hur det regnar.

Om en timme ska jag o tidernas största sallad gå på personalfest ett kvarter bort. Mina kinder är rosiga av öl redan, eller så är det detta varma kök. Klart det är. Nathaniel och Anton ska gå hela vägen ikväll. Vad det innebär får jag kanske höra imorgon. Måste släcka törsten nu, puss

min kille verkar ha det bra där hemmahahaha, du är bäst.

HAPPY JOY!

Himlen är blå och jag är ensam

hemma, har råkat dricka tre koppar kaffe och nu fladdrar fingrarna. Tittar på resor hem till jul, och tillbaka. Skickade just ett fyra meddelanden långt sms till min nya chef,

men nu kom jag på att klockan bara är 11 och att hon kanske ligger och vaknar av meddelandet eller att jag stör i frukosten.

Om hon svarar idag bokar jag resan. Då är jag hemma från förmiddagen den 23:e till eftermiddagen den 28:e december. Vet att det kommer kännas intensivt, och jag tror att jag gillade bättre att vara på andra sidan och välkomna hemvändare och ha all tid i världen, men blir det intensivt får jag åka hem i januari - för i januari kan väl ingenting bli intensivt annat än mörkret och stillheten? Nu svarar min chef. Hjälp.JAAAAA! DET GICK BRA!!!

lax och plåster; var dag lär man sig något nytt

Styckad lax

Små skärsår på händerna

och på jobbet har vi blå plåster som är "detectable", någonstans i plåstret finns det järn som går att spåra = om man skulle tappa plåstret i en av tjugo kycklingar kan man hitta igen det med någon form av detektorapparat.

Tystlåtna byggarbetare, elektriker, svetsare

och jag tänker på tystlåtna byggkillar och koncentration och att bära plankor och ett bälte med verktyg

Dricker öl och ser på norsk tv och fick smaka av Annas choklad och vips var den slut,

och Moa kanske ska gå ut eller kanske stanna hemma men imorgon spelar Håkan Hellström

Har sms-chattat med Tommie i veckan, det var fint. Sanna, pratat med Sanna och tänkt på Petter (se byggarbetare). Har pratat med pappa. Och Olivia! Hon är i Sthlm i helgen. Hon har typ flygit fler gånger än mig.

På måndag börjar jag mitt nya jobb! På Kaffebrenneriet. Jag ska bli en flink barista med rosiga kinder och mjölkdoft.

Trevlig helg!

Men jag har iallafall pratat med Olivia i telefonAnton, Moa och jag har reserverat biljetter till Håkan Hellström på lördag.Skulle gärna ta en öl nu. Typiskt att det började regna is klockan två/Vilken tur att det började regna när jag hade sprungit klart. Städat och köpt DN. Lyssnat på musik. Köpt kikärtor och lagat mutation av Elsas pasta.Skulle gärna ta en öl, på riktigt.Anton, Moa och jag har reserverat biljetter till Håkan Hellström på lördag. oh yes.

Anna Anton Mia Moa Nathaniel etceteraSolen och klara höstljus får mig att vilja koka blåbärssoppa och åka skidor på längden.I natt regnade det igen och den här gången var jag utan paraply. Pratade med Måns, kvällsfikade och frös. Somnade med mössa och filt. Vaknade varm, och efter att ha drömt att jag hade köpt en för stor haschkaka som jag var tvungen att släpa runt på/hitta ett gömställe till. Gömde den i: framfickan och ärmen men alla skulle dit och leta, så till slut fick jag gömma den på Tony Sopranos garageuppfart. Haschkakan kan ha varit pepparkaksdeg, tung och kladdig och pepparkaksfärgad, men för mig var det hasch. Som jag skulle sälja.I fredags lagade vi tomatpasta med hasselnötter och basilika och drack öl. Igår gjorde vi precis samma sak, med några små ändringar:svamp

zucchini

fettucine

verkstedet istället för ryes

tolv personer istället för fyra

kom hem två istället för fyra

broder daniel, bad cash quartet, fleetwood mac och rod stewart

istället för känn ingen sorg för mig göteborg och reconsider me babyReceptet är eventuellt:

köpa DN, köpa avokado, gå på café samt springa samt aldrig någonsin tänka på morgondagen.

RSS 2.0