baksnus

Ikväll har jag ätit västerbottenspaj o lax, druckit mousserande vin o dooleys. JA, jag har varit på 50årsfest. Ljudnivån var hög o nästan alla ramlade på bokstäverna. Alla var snälla o feströkte. Jag fick veta att knådsnus kallas "baksnus" i Shtlm. Så himla fel.

o på lördag ska alla gå till vänortsparken!

Idag har varit en alla tiders dag! Vaknade glad över att vara vid liv efter att ha drömt att jag skulle dö inom tre månader, o att alla visste om det utom jag! Sjukt otäckt. Tre månader är ju uppsägningstiden på vår lägenhet, det var ju lätt därför. Elsa o jag ska säga upp den! Känns skönt o lite sorgligt, men ibland behöver man avsluta något för att vara redo för något annat, säger jag till mig själv.

Hursom, var stört trött i morse men lyckades ändå borsta tänderna o städa mig svettig, ringa alla viktiga samtal. Belöningen för förmiddagens slit var att sitta i parken med Ch o se någon som kunde ha varit Adam komma gående upp från kajen, o upptäcka att det var Adam o att få vara med honom flera timmar! Gå på systemet, köpa ingredienser, göra soppa med Elsa Maria Emma. Gå till bryggan där vid kajen o hänga utomhus, utan att bli blå om läpparna! Ja, allt har varit för bra för en torsdag, därför kom ett snuskigt präktigt gäng gymnasieungdomar o satte stopp för känslan av att man har det bra o att människan är god. De drack öl OCH åt lösviktsgodis OCH sjöng i stämmor OCH freestylade fram galna stämmor. ALLTSÅ VA. När polisen kom för att kolla läget där på fjortisbryggan började de sjunga en låt med miljarder stämmor samtidigt som de gömde ölen i godispåsarna. ALLTSÅ!!! VA!!! Måns säger "det är över nu, älskling". Åh gud, jag ryser fortfarande.

Nu luktar det rostmackor med smör här. Jag ska lösa korsord o om jag hade kunnat föra in kort på Måns dator hade jag lagt upp nå djävulskt snygga nu.

Kaffe o solsting

Men snälla, kan någon lära mig layout-koderna. Snälla snälla snälla.

Ja, men fem minuter går fort när man har roligt

332640-8

Vi gick till stan. Måns med cykeln som går att matcha till allt.
Nu kommer Olivia in o är sur för att hon måste gå o lägga sig. Hon höll ju på att fånga myror. Pappa sjunger "sudda sudda sudda bort din sura min". Världens hemskaste låt, nu på min hjärna.

grönt är skönt

Vi gick till Gretas o skapade oss en grön oas. Utanför var det vuxenfylla o vansinne. Ryssland hade vunnit schlagern o DiLeva skrev autografer i en stor, vit dräkt.

green

greenph


Tre dog en bestod

När jag kom hem från Indien köpte jag tre blomkrukor, en var ful så den torkade jag ut undermedvetet, en var full av rosor o den var vackrast men den behövde mycket vatten o sol o nu smulade den när jag bar den till soporna, den tredje är något slags himalaya-gräs som visst tål allt, den är grön o söt.

blommor
Nu längtar jag efter hägg o syren o midsommarblomster.

Monday morning at five a'clock, when the day begins

Jag har inte tvättat av mig mascaran sen i lördags, jag har typ bara tvättat mig om händerna sen dess. Måns tycker att det ser kung ut, att vara sotig runt ögonen o ha rufsigt hår. Jag ska springa 8.1 rundan, efter det kommer jag vara riktigt nere i skiten o jag gillar tanken! Duschen kommer att vara wunderbar. Ikväll ska jag till geografigränd o grilla, jag tror att jag måste slå upp en karta på eniro. Bra helg med jobb o snuskig dans blir nu bra vecka, där jag bara jobbar 1.5 dagar!

NKOTB

I natt drömde jag att jag hittade affischer från OKEJ i Joels rum. Nu är en affisch på New Kids on The Block allt jag önskar mig. Nu ska Måns ha datorn. Nu ska jag borsta tänderna, snöra åt morgonrocken o komma på vad "skada från liten garderob" på nio bokstäver kan vara.

Meine Fräulein,

vår hall har gott från att ha varit lägenhetens skamfläck o fähund till att blända alla (kommande) vänner o vittnen o främmen med dess skönhet, struktur o glans! Den är underbar, allting är rakare o snyggare, ja ordningen är tysk! Raka rader skor o krokar på raka led. Mängden jackor o skor gör fortfarande att det ser ut som att du o jag är tio personer, men det är hemtrefvligt o inget men. Tack meine liebling, o TACK Lars-Gunnar som hjälpt oss på ditt osjälviska vis, det kommer att smärta i min pappas arma hjärta men han kommer över det!

Jag tog in plastpåsen för att komma ihåg att köra förbi med den till Frida, och man kan tro att jag av glädjeyra glömde den kvar där i hallen, men det var nu så att Fridas syster fick leta sig om efter en annan klänning, för att det hade blivit krångligt, vad minns jag inte riktigt. Så! Då fick den hänga där i citrondoften.

Auf wiedersehen!

Mitt i världens längsta vecka

Jag har smulor i jeansbenen
Min nya, ack så röda mobil har dåligt batteri
Därför ska jag låna pappas bil o hämta laddaren
Sen ska jag köra till Måns
O sova lika gott som jag gjorde i natt

Idag har vi fikat o skvallrat på jobbet
Äppelkaka o galenpannor
Jag gjorde fiskpinnar som jag sedan åt. Uh
Jag letade o letade i skåpen
men här finns inget vego förutom potatis o gurka.
Så jag skrev "4 burkar kikärtor, quournbitar o soltorkade tomater"
på inköpslistan
o "spagetti (ej fullkorn)"
jag gillar white board-kommunikation
o tanken på att det är Städat o Snyggt hemma på häradshövdinge.

Men jag har i alla fall namnsdag idag

När jag loggar in här med förvalt inloggningsnamn o lösenord, hamnar jag alltid på sidan där det står att jag skrivit fel lösen. Då skriver jag in rätt o väljer "kom ihåg mig". Men det händer igen! Alltid!

Måns har fått tv4-sport!!! Han sitter o applåderar i soffan. Vi dricker rosé som doftar Bob hallonsaft o smakar Bob hallonsaft. Alldeles för sött, har vi just konstaterat, men det känns fint med rosa vin en solig tisdag.

En solig men iskall tisdag, man kan knappt gå ut utan att bli deprimerad o blå. Men Olivia visade att hon kunde cykla. Jag cyklade till jobbet idag, det tog tio minuter längre tid än vanligt o jag var kall o svettig (underbar kombination) när jag kom fram. Var blöt på rumpan fast jag hade platspåse på sadeln. Betyder det att jag svettades så mycket, där? Ovärdigt att gå runt o frysa om rumpan hela förmiddagen på grund utav det. Imorgon går jag hellre vilse på väg till jobbet istället för att cykla eller åka buss. Jag vill vara ledig o ligga i sängen hela dagen o se serier. Eller inte. Jag vill förmodligen springa mig trött o varm. Eller inte. Jag vill hursom inte jobba. Jag vill kunna ha oömma kläder på jobbet.

Jag vill sluta känna mig missnöjd som en trettonåring. Jag vill äta en grapefrukt. Jag vill att det ska finnas en fil som lugnar sinnet såväl som magen.

Shu habibi

Idag vaknade hela lägenheten klockan tolv, vi åt frukost o jag fick vänta med att ta på mig anständiga kläder för det var så kvavt o varmt, jag hade svettpärlor på näsan. Just när jag tog min sista tugga tittar Måns ut ur köksfönstret o blir chockad o senare vild, tog några sekunder att avgöra att det han såg var något överraskande bra o inte förargelseväckande. Därnere på gården utanför cykelaffären var Agnes, Ruben o Bea! Vi knackade o vinkade o skyndade oss ut, räknade Agnes maskrosor (34 st) o fick se Ruben kämpa med cykeln. Jag älskar när människor dyker upp här utanför, o det här var lyxbesök. Sen gick vi in till stan, Måns till studion o jag till Schmäck. Drack vitt te, tänkte att det skulle råda bot mot illamåendet. Jag tror att det gjorde det, eller så var det sällskapet.

Veckan har varit loppis, disk, Måns, Elsa, bröllopspepp, kaffe igen, Dinas bok, min telefon, Marias löprunda, varma nätter. Snart kommer Maria för att gå med oss till Erik o Martina, det sägs att Christina är där o jag säger att det låter jättebra!

Varje dag, hela veckan

Varje dag, hela veckan


Tysk, stor, väldig och 1800-talist

Emma
Popularitet idag: Minskar
Placering på namntoppen 2007 : 4

I slutet på 1800-talet var Emma det åttonde vanligaste förnamnet! Det känns ju romantiskt och underbart. Ursprunget är tyskt och namnet är egentligen en förkortning på Erm(in) som betyder "stor, väldig".

Martina är en feminim variant av Martin. Den äldre formen Martinus betyder "marsiansk", "tillhörig Mars" efter krigsguden Mars i den romerska mytologin, och Martin betyder därför "krigisk" eller "stridbar". Martina var populärt på 1920-talet. Erik betyder "härskar, kung" och Edith betyder "stolt segrare", tänk vilken familj det skulle bli. Frank betyder "fransman" och Smilla verkar ingen veta betydelsen på.

Måns är en sydsvensk variant av Magnus, har använts i Sverige sedan 1400-talet och har i alla tider varit vanligare i sydsverige än i resten av landet. Namnet betyder "den store".

Elsa är en kortform av Elisabet som är ett bibliskt namn med betydelsen "Gud är fullkomlig". Namnet har använts i Sverige sedan 1400-talet och var fram till 1800-talet framför allt ett ADELSNAMN.

Sanna betyder lilja. Namnet Sigrid härstammar från seger och frid. Sigvard betyder seger och väktare. Joel är en av böckerna i Gamla Testamentet och betyder "Jahve är Gud"! Ruben är hebreiskt och betyder "se, en son". Kvinnonamnet Olivia kommer av det latinska ordet för olivträd.

Bartolomeus var en av Apostlarna. Det fanns bara 43 män i Sverige vid namn Bartolomeus den 31 december 2005, varav 5 med det som tilltalsnamn. Detta gör det till det ovanligaste namnet i almanackan. Tyke är också ovanligt. Betyder "tok".

När jag var liten ville jag heta Victoria för att det betydde seger, eftertänksam som jag var.

Idag har Gotthard och Erhard namnsdag. Gotthard är forntyskt och sammansatt av ord med betydelsen Gud och hård.

Dinas bok och kaffe

Jag klarade arbetarhelgen galant! Sov gott ock ordentligt, var omtänksam ock snäll på jobbet, fick mycket frisk luft. Nu längtar jag tills det blir katsching! på lönekontot. Ock efter min nya telefon! Chockrosa för att jag tänkte att vilken färg som helst är bättre än silver sen tänkte jag att rosa är alldeles för vanligt sen tänkte jag att det skulle bli en silver ock sen beställde jag den rosa för att känna mig lite lättsam ock obrydd. haha!

Ja, jag går här i väntans tider och mitt hår väntar på att bli tvättat och jag luktar nysvett och är varm i kaffeångor. Har varit flitig och hängt tvätt och gått till returstationen med fyra tunga papperskassar, det kändes i armarna, väl där var det roligt att sortera och det small högt i glascontainern. När jag kom hem tänkte jag för mig själv att jag är en väldigt rastlös person som kan bli fördärvad av att vara ensam ledig, sen började jag läsa den här boken och läste och läste och somnade, allt som allt har jag varit tre timmar i min säng. Snart ska jag gå till stan och köpa ost och ett par tights som inte halkar ner i grenen och juice. Om en vecka kommer Christina hem! Då kan vi dricka livets juice och jag får se om hon minns den indiska, kärlekskranka Prems leende.

Här är föräldrarna!

Här i nya Ersmark är husen rejäla och det är pappan som styr barnvagnen, och alla går på promenader och barnen cyklar på vägen och det finns utemöbler i alla vädersträck och jordhögar och spadar och en miljonär har jag hört! Utanför huset står en sportbil och villan är så där härligt vräkig och passar inte alls in i landskapet, eller någon annanstans i Sverige, färgen är blodröd och tysk och storleken är A M E R I K A N S K. Men det jag ska komma fram till är att gårdarna är enorma och en del har inte hunnit lägga gräsmatta och de allra flesta lyfter jord eller bygger en altan eller sitter på knä och river i rabatten, och allting är ju fortfarande dött och torrt och buskarna och jorden är retsamt fnasiga, ni kommer aldrig växa tänker jag! Och alla är så duktiga och bra och de som inte står i myllan tvättar bilen och jag tror att de mår gott, och när jag började skriva det här tänkte jag uttrycka hur långt bort det känns att vara flitig och nästan aldrig bakfull eller självisk, men nu känns det närmare när jag skrivit klart.

Men gräsmattorna är enorma, det kommer inte att hända!

Åh, Dylan

Igår satt vi ute hela dagen o idag har jag en bonnig o ojämn bränna på bröstkorgen o magen. Det matchar jag med ljusa, alldeles för kort avklippta, 501:or som är snygga framtill men som gör att jag bakifrån ser trailer trash ut. Ett kommunalarbetande trailer trash! Kan det bli bättre? Jo, om Elsa o jag styr upp en beverlyhills-fest blir det bättre, mycket bättre.

Igår var alla på klubb o alla drack vin o alla gick hem när det ljusnade. Jag cyklade till Ersmark klockan sju! Arbetarpoäng, jag vill nästan ringa pappa.

RSS 2.0