Jag har ingenting att säga och har ingenting sagt

Det går bra på jobben, jovars, jag jobbar mer än jag tror, det är väl ändå en bra grej. Två dagar i rad har jag sovit mellan halv två o halv fyra på eftermiddagen. Solen går ner så fort, det är kväll klockan halv fyra, när jag inte jobbar eller är med kära så sover jag som en stock, äter apelsin o läser Blonde.

Om en vecka åker jag till Maria i Stockholm, hoppas det är vindstilla o sol så att jag slipper ha på mig dunjackan, den är dålig att ha i trängsel o i tunnelbanan. Idag tog jag upp två säten på bussen, och jag är ändå en sån som brukar tycka om att sitta bredvid någon!

Rosa himmel och gul snö

Sist jag tyckte att vintern var en härlig årstid var typ när jag var sex och för sista gången kissade ner en overall av bävernylon. Jag älskade hur det hängde snöklumpar i flätorna, att kinderna var varma av is och lek, mörkret utomhus och att traktorn skrämde livet ur oss när det körde fram som ett orange vidunder, med bländande strålkastare och glupsk skopa. Innan skolan började med sin obligatoriska skridskoåkning, och vantar och mössor var för töntar. Men, jag tror det händer nu, igen. Jag älskar den rosa gryningen, hur isflaken gnisslar mot kvarlämnade bojar, den blå skymningen som börjar redan tre.  Det är härligt att springa i minusgrader och att klä sig i flera lager, att äta varm lagad mat och sova som en stock på natten.

When I said I wanted to be your dog, I wasn't coming on to you

I just wanted to lick your face
Lick     those    raindrops  
from the rainy days

You can take me for a walk in the park
I'll be chasing every single log
I'll be burying all the skeleton bones
Peeing on every cold black stone

Sitter o sjunger, låtsas att tangentbordet är ett piano, jag önskar vi hade instrument här hemma. JA, jag ska önska mig en gitarr i julklapp!

Please forgive me

Elsa, förlåt. Jag tog just en snus av dig, utan att fråga!!! Vi får reda ut det i Sthlm. Vill du fortfarande flytta in på häradshövdingegatan med mig? Om vi nu får den, vill säga.

Jag tror du ser det på mig nu.

Jag har målat tånaglarna röda. Jag har målat mina lilltår så att de ser ut som att de har naglar. Jag älskar mina sneda fötter fast de ser ut att tillhöra en hemmafru som klapprat runt i diskreta pumps for decades. Astrid Lindgren var hemmafru och författade i sin säng. Jag älskar att hon gav oss berättelser om starka flickor, jag älskar att Marta hyllas för att hon är så överjävligt grym på fotboll, jag älskar att det finns så många underbara, superintelligenta, små, stora, begåvade kvinnor i min värld och i den stora Världen. Att Ilon Wikland är en kvinna! Fick jag lära mig nyss.

Jag tog ut snusen efter tre minuter, jag blev yr och skamsen. Fattar inte varför jag tappar alltid min hållning framför datorn, har fallit in i Quasimodo-hållningen ännu en gång. Nu: axelrullningar. 

Hittade en länk på Elsas blogg


Emma
Handla Emma till låga priser hos CDON.COM
www.cdon.com
Meningar och parenteser

Sitter framför datorn och dricker kaffe jag väntat på alldeles för länge i en mindre stilig Quasimodo-hållning, och jag är bara så glad. Finns det någonting som blir så gott av pleasure delay som kaffe? AHHHH! Jag är glad glad glad, som ett barn vill jag berätta det för alla. Jag vill också berätta att min storebror har köpt två katter! Bara det är ju roligt i sig, men det är ännu bättre att han har döpt dem till Miss Li och T-Bone. "Det är lätta namn att komma ihåg". Haha!

Snön är magisk, jag känner mig liten och ombonad, det var så underbart att gå in till stan längs älven och det var nästan ännu vackrare att gå hem. Luvan på min dunjacka gör mig döv, så jag gick bara inkapslad och beundrade husens belysning från andra sidan älven, isfläckarna på vattnet och den vinterblå himlen.

Värt med en bra bra eftermiddag på egen hand, jag känner mig typ rik.

(Varför finns det någonting otäckt i att prata om hur bra man mår? Som att man lovar någonting till sig själv, typ "nu får du lova att ha det bra i fortsättningen också!", och så blir man vaksam och stirrar på sin glädje så länge att det till slut bara är en blind fläck där det förut var något orört och skönt.)

Puss

Varmkorv och vegburgare

OliviaL och jag har varit och ätit på Frasses, det var såklart gott och trevligt. Vi tog påfyllning av Pepsi innan vi gick ut till bilen. När vi kom fram till pappa berättade hon att hon frös så benen skakade av all iskall läsk. Ändå fortsatte hon att dricka medan vi gick in.

Jag har frusit hela dagen, därför har jag nu på mig en stor ful tröja som är pappas och som inte är lika ful på honom. Den är mullvadsgrön och i kombination med min halsduk ser jag väldigt grunge ut. När jag var liten älskade jag att sova i pappas t-shirtar, de var tunna av livslängd och luktade pappa och gamla sängkläder, kanske var det bara pur svett egentligen.

Nu ska jag ge Måns många kramar och sen gå över till Nygren/Hanbergers residens. SMACK

Goodnight sweetheart

Jag är glad och mörkrädd, jag är arg och jag önskar att det är bar asfalt när jag vaknar imorgon. Min inköpslista är lång, jag behöver ansiktskräm, vinterjacka, nya skor, ny mobiltelefon. Hur ska det gå. Hoppas att Måns kommer hit imorgon bitti när han har slutat jobbet, det vore alla tiders.

Tusen hål i nacken

Det snöar, jag gillar när det börjar. Bra att ha en fet jacka då, Bra att ha en fet jacka med luva som stänger ute en lördagkvälls alla fula ljud, jag hatar att se fulla killar skrika att de ska döda någon, det känns som att de balanserar och ska tippa över när som helst. Någon pratade om mig när jag gick förbi men jag hörde inte vad, det lät som något slyngelaktigt och de sa något om "den där tjejen", jag orkar inte bry mig men om jag får en pojke ska han aldrig behöva stå på stan en fredagnatt och låta ful i munnen.

Jag är glad men trött och trött men arg. Puss

Sigrid

Haha, min mamma skickade just ett meddelande till mig på facebook från hennes hemliga användare. Jag förstod ingenting när jag fick detta av en som heter Stina:

"Nu sitter mormor och jag här och tittar på dig och dina kompisar. Mormor tycker Måns ser jättefin ut! Haq det så gott!
Kram, mamma och mormor"

Jag älskar att mormor också är delaktig i denna påhittade identitet. Jag undrar vad de såg för bilder. Jag längtar efter mormor, hennes korsords-tidningar, gröna glastallrikar och värmen i hennes lägenhet, termometern brukar stå på 26 grader så man får alltid klä av sig till linne och trosor. Hon gör världens godaste rulltårtor med smörkräm och hade tidernas vackraste flicknamn. Hon har varit kär en gång i sitt liv och om jag någon gång får en dotter vill jag döpa henne efter mormor.

Jag har köpt öl och vin och Brämhults juice. Friday fun!


RSS 2.0